8. 6. 2019

Knižné okienko - Maya Sinay Navždy


Po dlhej dobe Vám opäť prinášam recenziu na knihu. Jedná sa o knihu Navždy autorky Mayi Sinay. Jedná sa o bielu sériu ktorá sa skladá zo 6 kníh a 6 príbehov. Páči sa mi že knihy nemajú len jeden príbeh ale je to skôr voľné pokračovanie, avšak deje príbehov sa pretínajú. Dnes vám napíšem môj názor na prvú časť Navždy.



Maya Sinay – Navždy

Vydavateľstvo: Agromepa
Rok vydania:  2018
Počet strán: 236 strán
Jazyk: Slovenský jazyk
Väzba: pevná väzba

O knihe: Funny má svoj život pevne v rukách. Má basketbal, ktorý ju neskutočne baví, svoju rodinu, ktorá ju vo všetkom podporuje, priateľa Denisa, ktorý jej je taký blízky, akoby bol jej brat. Vyzerá ako boh Thor a vždy vie,  čím ju príjemne prekvapiť. Napríklad lístkami na tenisový zápas jej obľúbeného tenisového šampióna.
Môže jedna návšteva tenisového zápasu spôsobiť v živote zmenu? Zdanlivo nevinná príhoda spustí lavínu udalostí a Funny sa zrazu cíti nešťastná, opustená a bezradná. Jediné, čo ju môže dostať z beznádeje, je basketbal. A ešte láska. Na lásku nikdy nesmieme prestať veriť, pretože len ona všetko prekoná. Aj kilometre, tréningy, turnaje a bulvár. Pretože najlepšie na skutočných snoch je to, že ich nemusíte len snívať, ale môžete ich aj žiť.

Anotácia:  Denisa sa ma snažil ešte viac pritisnúť k svojmu telu, stále ma chcel chrániť. Zacítila som na tvári jeho teplý dych.
„Ďakujem.“ pošepkala som.
„Za čo?“
„Že si prišiel.“
„Kiežby som prišiel skôr,“ povedal Denis, akoby sa ospravedlňoval. 
„Hlavne, že si tu.“
Oprela som si hlavu o jeho rameno. Bol odo mňa o hlavu vyšší. Z jeho objatia som cítila obrovskú silu,  ktorá postupne prechádzala aj do môjho tela a moje kroky sa stávali istejšími.
Denis dospel v dokonalého chlapa. Bol ako severský boh Thor. Blond vlasy, síce kratšie ako Thor, ale to by nevadilo,tie mohli dorásť.  Prekrásne modré oči. Ako letná obloha.




O bielej sérii som toho veľa počula. Prečítala som si aj mnoho recenzii a či už boli kladné alebo záporné, tak som sa do nej pustila. Sama som nevedela čo od nej mám očakávať, len som si chcela pri čítaní oddýchnuť. Prvotina Navždy ma však dostala. Toto je ten typ knihy a príbehu ktorý Vás podľa mňa núti čítať ešte jednu stranu. Zo začiatku si vravíte hmmm slabí úvod, no čím idete hlbšie a hlbšie do deju, začínate všetko chápať. Hlavná hrdinka Funny sa zdá že má všetko. Skvelého kamaráta, úžasných rodičov a šport ktorý miluje. Okrem basketbalu je však uchvátená aj tenisom. Pri veľkom tenisovom turnaji na ktorý sa dostane ako divák, sa však stane niečo, čo jej otočí život na ruby. Tak ako idú zo začiatku veci hladko a podľa plánu, tak potom sa všetko skomplikuje a s Funny sa stane iný človek. V tomto príbehu je od každého niečo. Veľmi sa mi páči ako autorka nenápadne do príbehu vsúva „bežné“ situácie. Každý jeden z nás si prešiel aspoň jednou situáciou z knihy. Čo sa táka bielej série tak príbeh nie je na pokračovanie, no postavy sa nenápadne prepletajú v každej knihe. Momentálne čítam už druhú knižku a to Jeden deň. Tretia časť Veriť by mala uzrieť svetlo sveta tuším 30. júna. Páči sa mi aj celý výzor knižiek. Všetky sú jednoduché biele, so šedými ornamentami. No každá jedna má iný farebný nápis. Či chcem, či nie tak ma celá séria a príbehy dostali a už teraz viem že budem musieť mať všetkých 6 :)


A čo vy, máte nejaké obľúbenú sériu? Určite mi môžete napísať odporúčanie do komentáru.

Majte sa krásne :) D.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

I Can Academy - I CAN Motivačný diár a diár Srdce ženy 2024

  Vítam Vás pri poslednom tohtoročnom článku. Dúfam že ste si Vianoce užili naplno, ja osobne mám asi 10 fotiek z celých Vianoc...