16. 4. 2019

Ako to všetko začalo


Bolo 1. 1. 2016 keď sme sa s J rozhodli že pôjdeme spolu bývať. Boli to len plány a dohady že čo ak náhodou, nájdeme niekde voľný byt alebo dom. Vôbec nič sme neriešili na 100%, predsa len boli sme spolu necelé dva roky. Obaja sme však vedeli že chceme bývať buď v Topoľčanoch alebo aspoň v okolí. Pre J to nebola až taká zmena, jedine asi taká že sa odsťahuje od rodičov, no ja som zmenila od základov svoj život. Opustila som svoj starý kolektív, kamarátov, rodinu. Bol to pre mňa veľký krok. Pomaly sme pozerali inzeráty ohľadne domov a bytov. Výber som nechala na J jedinou podmienkou bolo že nechcem bývať na prízemí ak to bude byt a chcem buď balkón alebo aspoň loggiu. Vždy mi niečo na čo bol pozrieť poslal buď do mmsky alebo mi poslala link daného inzerátu. Bohužial obhliadky sa cez víkend málo kedy robili a ja som v týždni nemohla stále odbiehať. Bolo 24.2.2016 keď som stála na zástavke a čakala na autobus domov z roboty. J mi práve volal a oznámil mi že máme svoj byt. No a ja som pochopila že sa všetko mení.


Aby som vás uviedla na správnu cestu, nemáme nový byt ani novostavbu. Bývame v bytovke ktorá je hádam jedna z tých prvých bytoviek v TO. Hneď od začiatku som mala určité predstavy ako chcem aby vypadal. No človek mieni a pán boh mení. Máme menšiu spálňu s loggiou, väčšiu obývačku, menšiu kuchyňu, wc a samostatnú kúpeľňu. Jediné čo bolo v byte prerobené bola práve kúpeľňa. Keď som prvý krát vstúpila do bytu tak som nerátala s tým že niečo bude tak ako som si to vysnívala. Kým sme sa nasťahovali tak ubehlo pekných pár mesiacov. Byt sme si svojpomocne prerobili a s niektorými vecami nám pomohol priateľov otec. S J sme sa dohodli že spálňa bude podľa mňa a obývačka bude podľa neho. V Oboch miestnostiach máme koberce. Keďže som si vybrala spálňu tak samozrejme že je fialová. Čo sa týka nábytku máme tam dve veľké skrine ktoré som sa rozhodla prerobiť zas a znova, ďalej písací stôl plus stoličku, svoju stará ošúchanú komodu ktorú mám už ale 6 rokov no tiež by som ju rada prerobila preto hľadám nejakú nalepovaciu fóliu ktorá sa mi bude do interiéru hodiť a posteľ. Čo sa týka postele máme väčšiu verziu s ortopedickými matracmi. Predsa len obaja sa veľa narobíme a chrbát nás sem tam moc bolí a spánok je pre nás dôležitý. Síce bývame spolu už pomaly 3 roky no stále mi príde že nám veľa vecí chýba. Veľa času strávim hľadaním vecí a doplnkov ktoré by sa nám do bytu hodili. Či sú to už kamenne obchody ako jysk, pepco, kik, trhy, slovenský výrobcovia alebo e-shopy. Najviac som si obľúbila stránku biano ktorá je vlastne niečo ako katalóg na vyhľadávanie nábytku a doplnkov do domácnosti Ja som si vďaka tejto stránke našla krásnu prikrývku romantic breeze ktorá vytvára úžasné hygge spolu s porcelánovou misou na ktorú sa mi perfektne hodí hrnček s kávou a nejaký muffin alebo podobne. 





Snažím sa veľmi oddychovať a hlavne sem tam vypnúť a len si tak niečo pozrieť alebo čítať. Tento rok sa chcem hlavne zamerať na komodu aby sa mi tam hodila a dokončiť loggiu, aby som mohla hneď zo spálne ísť tam. Mám už nejakú predstavu ako chcem aby to vypadalo. Nakúpila som si nejaké kvetináče a kvety ktoré tam chcem mať. Určite vám ukážem aj ďalšie drobnosti do nášho bytu a konečne už aj prerobenú loggiu.

Určite ak niečo hľadáte do bytu tak Vám odporúčam pozrieť sa na e-shop. Vytvárajte si priestor v ktorom sa budete cítiť dobre a užívajte si domácu pohodu nech je za oknami akokoľvek :)

Majte sa krásne :) D

2 komentáre:

  1. Když jsme vybírali byt my, taky jsem nechtěla bydlet na přízemí. Pěkný článek, mám takové ze života moc ráda. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) my sme na jednotke a som s tým úplne spokojná :)

      Odstrániť

I Can Academy - I CAN Motivačný diár a diár Srdce ženy 2024

  Vítam Vás pri poslednom tohtoročnom článku. Dúfam že ste si Vianoce užili naplno, ja osobne mám asi 10 fotiek z celých Vianoc...