7. 9. 2019

Knižné okienko - Maya Sinay Jedného dňa


Dnes Vám prinášam recenziu na druhú knihu Jeden deň ktorú napísala Maya Sinay. Link s recenziou na jej prvú knihu je TU, no a ja dúfam že sa vám bude páčiť aj dnešná recenzia :)


Maya Sinay - Jedeň deň

Vydavateľstvo: Agromepa
Rok vydania: 2018
Počet strán: 230 strán
Jazyk: Slovenský jazyk
Väzba: pevná väzba

O knihe:  Budúca maliarka Alex má pred sebou prvé prázdniny ako dospelá. Chce snívať, malovať a užívať si talianske more. Ale jej plány sa náhle zmenia, keď sa zadíva do zelených očí, ktoré sú pre ňu viac ako osudové. Letné lásky však nikdy netrvajú dlho. Rýchlo vzplanú a zase vyhasnú. Zostanú po nichlen spomienky a splálené srdce. A osud si pre Alex pripravil niekoľko nepríjemných prekvapení. Alex prestane veriť na šťastné konce a na lásku, o akej sa dá čítať iba v románoch. Žije ticho a nenápadne, aby si ju osud zase nevšimol a nezamiešal sa jej do života. A predsa jedného dňa...

Anotácia: Spala som celý deň. Prebralo ma len jemné klopkanie na dvere. Vstala som a išla neochotne otvoriť. Stále som sa cítila úplne vyčerpaná.
Dnu vošli Bea s Miou. Pomaly som sa zvrtla a zaľahla naspäť do postele. Prekryla som si hlavu paplónom, aby nevideli moju vyčerpanosť. Alebo zúfalstvo? Obe ma nasledovali a posadali si na posteľ ako lastovičky. Mia pomaličky predo mňa posúvala knihu. Všimla som si ju. Tak predsa tam boli.

Voľné pokračovanie bielej série krásne nadväzuje na prvú knihu Navždy. Táto kniha ma chytila za srdce. Veľmi sa mi páči ako autorka zapojila do príbehu minulosť a prítomnosť. Alex si toho vytrpela veľa pokiaľ sa vypracovala tam kam chcela a presne k tomu vedie aj svoje deti. Príbeh poukazuje na to ako ťažké je v dnešnom svete preraziť. Hlavne keď sa vám zo dňa na deň zmení život. Nenápadná žena žije len pre svoje deti, rodinu a prácu. Svoj všedný život si však spestruje čítaným vo svojom starom denníku a maľovným obrazov ktoré berú dych. Avšak jedného dňa sa všetko začne meniť. Určite vám knihu odporúčam, pokiaľ máte radi takýto romantický žáner. Ja dúfam že že sa čoskoro autorke podarí vydať 3 časť s názvom Veriť.
Majte sa krásne :) D.

2 komentáre:

  1. Já na ty romantiky moc nejsem, ale někdy bych mohla udělat výjimku a nějakou si přečíst. Třeba by mě to bavilo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite odporúčam túto bielu sériu a za mňa je top Monika Wurm :)

      Odstrániť

I Can Academy - I CAN Motivačný diár a diár Srdce ženy 2024

  Vítam Vás pri poslednom tohtoročnom článku. Dúfam že ste si Vianoce užili naplno, ja osobne mám asi 10 fotiek z celých Vianoc...