7. 3. 2022

Jenny Bayliss - Dvanáct vánočních schůzek (megaknihy - spolupráca)

 Ahoj

Tento rok Vám prinášam prvú knižnú recenziu. Jedná sa o knihu Dvanáct vánočních schůzek od Jenny Bayliss ktorú som dostala na recenziu z e-shopu megaknihy. Tento rok mám už vybraných pár knižiek ktoré si chcem určite prečítať, tak by som vám rada priniesla viac recenzii. Môžeme sa pustiť na to.



Jenny Bayliss - Dvanáct vánočních schůzek




Vydavateľstvo: Baronet

Rok vydania: 2020

Počet strán: 376 strán

Jazyk: český jazyk

Väzba: pevná väzba

O knihe:

Kate Turner nikdy nebola jednou z tých žien, ktoré sú posadnuté hľadaním vhodného priateľa. V skutočnosti si už dávno zvykla na pokojné večery sama v pyžame pred televízorom. Ale na druhej strane by nebolo zlé mať niekoho po vašom boku znova, najmä v čase blížiacich sa Vianoc... Ale jej posledný dlhodobý vzťah sa už dávno rozpadol a v ospalom Blexforde hľadal vhodného slobodného mládenca. Takže začala vážne uvažovať o tom, čo ju jej priateľka Laura nútila robiť dlhú dobu: zaregistrovať sa na zoznamku a využiť špeciálnu predvianočnú udalosť, dvanásť schôdzok na slepo  s rôznymi mužmi v rôznych prostrediach od prvého do dvadsiateho tretieho decembra. Nebolo to lacné, samozrejme - určite drahšie ako víkend vo wellness centre, ktoré by si mohla vychutnať viac. Alebo nie? Prišiel moment rozhodnutia. Kurzor blikal nad tlačidlom Prihlásiť sa. Čo môžem stratiť okrem času, peňazí a vlastnej dôstojnosti? Kate sa zhlboka nadýchla. Nechala kurzor blikať ešte niekoľko sekúnd a potom s odhodlaním stlačila kláves.


Anotácia: Klub bol vzdialený trištvrte hodiny, ležal v priemyselnej časti Ashfordu. Otec jej ponúkol, že ju odvezie, ale Kate chcela ísť sama. Po tom, čo to naposledy prehnala, sa dnes rozhodla držať limonády. Sneh zostával, ale teplota klesla a nočná obloha bola zamračená a bez hviezd. Mala dostať podrobnosti o svojom dnešnom partnerovi a fotku do aplikácie, ale agentúra mala zrejme „technické problémy“. Dostala len tweet, že všetko platí podľa plánu a že im zástupcovia predstavia ich spoločníkov až na mieste. V hale boli narýchlo postavené tri stoly a traja nervózny pracovníci spoločne rozdávali menovky s pripevnením kúskom papiera, na ktorom bolo perom napísané meno partnera. Kate odovzdala kabát a sveter v šatne a triasla sa v tielku a skinny džínsoch. Čakala, že sa tancom rozohreje, ale dvere do haly sa neustále otvárali a ona cítila, ako jej naskakuje husia koža. Od vchodu do klubu sa niesli latinské rytmy a Kate už to cukalo bokmi, keď čakala v rade. Čím bližšie bola u dverí, tím zreteľnejšie boli tie zvuky, vábenie saxofónu a sexi tepaní bubnov ju priťahovalo. Zbadala svoju menovku a kúsok papiera, na ňom stálo Drew. Zobrala si to a prešla odhlučnenými dverami potiahnutými červeným sametom do klubu. 

 Kniha ktorá má neskutočne pútavý dej aj keď už vopred viete ako skončí. Je to ľahké čítanie vhodné na vypnutie po náročnom dni. Myslím že sa ideálne hodí na toto obdobie. Kate je mladá ambiciózna žena ktorá sa po určitých udalostiach vráti do rodneho Blexfordu kde trávi čas so svojim otcom, najlepšou kamarátkou Laurou a kamarátom Mattom. Popri svojej práci pečie ešte do Mattovej kaviarne koláčiky, takže ma práce nad hlavu. Keď jej ale Laura navrhne aby sa prihlásila do zoznamky moc s toho nadšená nie je. Nakoľko ale jej posledný vzťah skončil dávno tak sa na jej naliehanie do nej prihlási. Čo okrem peňazí môže stratiť? V knihe je 12 kapitol ktoré su rozdelené na jednotlivé rande avšak sa mi veľmi páči že autorka do každej kapitoly zakomponovala aj minulosť a čitateľ sa tak dokáže vžiť do jednotlivých postáv. A keďže sa dej odohráva v mojom najmilšom ročnom období tak knihu môžem len a len odporučiť. Páči sa mi že okrem "romantiky" sa človek aj zasmeje, aj keď sú niektoré situácie smutné. Je to ako som už písala odľahčené čítanie na ešte celkom skóre večeri.

Opäť sa chcem e-shopu megaknihy poďakovať za recenzií výtlačok. 

Majte sa krásne :) D.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

I Can Academy - I CAN Motivačný diár a diár Srdce ženy 2024

  Vítam Vás pri poslednom tohtoročnom článku. Dúfam že ste si Vianoce užili naplno, ja osobne mám asi 10 fotiek z celých Vianoc...