13. 7. 2017

Aplikácia GreenScan


Ahoj


Dnešní článok bude o niečom inom. Ak Vás zaujíma čo to je aplikácia GreenScan a máte radi bio kozmetiku či plátenné tašky tak ako ja tak sa určite pustíte do čítania a všetko podstatné sa dozviete  práve v mojom článku J






Vedeli ste, že bežná kozmetika obsahuje veľa prísad, ktorých neškodnosť pre náš organizmus je prinajmenšom sporná?  Šampón, kondicionér,  sprchový gél, mydlo, zubná pasta, špirála, očné tiene, ceruzka na oči a obočie,  krém na tvár a na telo, odličovač a deodorant. Týchto 13 produktov má v sebe cez 270 ingrediencií, s nich 50 má negatívny vplyv  na zdravie alebo životné prostredie a celých 38 je klasifikovaných ako možní  karcinogén, toxická látka, látka spôsobujúca neplodnosť alebo génová mutácia. Bežní spotrebiteľ nemá šancu porozumieť škodlivosti  drogistického tovaru, pretože nerozumie jeho zložitému chemickému zloženiu.

Čo je to GreenScan?
GreenScan je mobilná aplikácia, ktorá pomocou oskenovania čiarového kódu umožni aj laikovi produkt analyzovať. Aplikácia spolu s rozoznaním toxických látok ponúkne nákup lepšiu alternatívu, Konkrétne to bude vyzerať tak, že len priložíte čiarový kód vašej bežne používanej kozmetiky a naskenujete. Zobrazí sa Vám zloženie a vyhodnotenie,  či je kozmetika zdravá alebo nezdravá a ak v nej budú látky, ktoré neodpovedajú normám, tak vám ponúkne zdravú alternatívu vašej kozmetiky, alebo drogériového výrobku.


Podľa doterajších výskumov tým GreenScan   zistil, že bežne dostupné krémy, šampóny alebo zubné pasty od značkových výrobcov často obsahujú veľké množstvo toxických, mutagénnych a karcinogénnych látok, ktoré môžu spôsobiť neplodnosť, rakovinu alebo poškodenie nervovej sústavy,  ľadvín  a pečene. Na všetky látky vieme z odpadových vôd odstrániť, a tak sa dostávajú do vodných tokov, pôdy a ďalej do potravinového reťazca. 



Odkiaľ GreenScan čerpá informácie?
„Jednotlivé zložky v drogéristických výrobkoch hodnotíme na základe dostupných analýz a výskumov. Čerpáme z celosvetových databáz medzinárodných chemických inštitúcií napr. ECHA, z odborných štúdií a konzultujeme problematiku s odborníkmi z toxikológie,“   zhrňuje postup budovania databázy spoluzakladateľka GreenScanu Žaneta  Havířová.  „Momentálne nemáme finančnú kapacitu na vlastné laboratórni výskum, čo sa hádam do budúcna zmení“ hovorí plány do budúcna.

Akú kozmetiku používate vy?
Chcete si na internete vyhľadať neznámy kozmetický produkt a zistíte jeho zloženie? Malo by to byť jednoduché, ale u drvivé väčšiny výrobcov sa tak ľahko nedozviete. Skúste sa pozrieť na stránky výrobcov vašej kozmetiky a napíšte mi schválne do komentára , čo ste našli a či zloženiu rozumiete.    

Podporte projekt GreenScan
Ak podporíte vznik aplikácie na Hit hitu, môžete sa tešiť na zaujímavé odmeny. Začínajú samozrejme dobrým pocitom a podporu toho, aby sme  mohli aplikáciu začať zadarmo používať. Mnohým by sa k tomu hodila treba kartička do peňaženky, kde sú zobrazené najškodlivejšie a najpoužívanejšie látky (myslite na babičku ktorá nemá smartphone). GreenScan tiež ponúka osobná analýza najpoužívanejšej kozmetiky v domácnosti a doporučenie vhodnejšej alternatívy na mieru a veľa ďalších odmien.

Pokiaľ by ste chceli iné odmeny tak tu posielam zoznam odmien, ktoré na hit hitu budú:

Analýza 3 produktov + doporučenie zdravšej alternatívy

Chceš vedieť, čo obsahuje tvoja kozmetika?
Urobím ti analýzu troch produktov (šampón, zubná pasta alebo opaľovací krém) a doporučíme ti zdravšiu alternatívu. Výsledok dostaneš emailom.
650kč



Plátenná taška z bio bavlny
Podpor nás a dostaneš tašku!
Členovia týmu GreenScan vyrobili pečiatky a potlačili netoxickým atramentom bio bavlnené tašky z udržateľným zdrojom. Každý kus je originál.
Taška má rozmery 38cm x 42cm a má 32,5cm dlhé uši.
500kč

Vstupenka na GreenScan „piknik“
Zdravé jedlo vie byť dobré. Dokážeme ti to na GreenScan pikniku. Príď za nami do Stromovky. Odpovieme ti na dotazy a ponúkneme chutné občerstvenie.
550kč

Ak vás aplikácia a celý projekt zaujal tak neváhajte kontaktovať tým GreenScanu radi vám odpovedia na vaše otázky J

Majte sa krásne

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

I Can Academy - I CAN Motivačný diár a diár Srdce ženy 2024

  Vítam Vás pri poslednom tohtoročnom článku. Dúfam že ste si Vianoce užili naplno, ja osobne mám asi 10 fotiek z celých Vianoc...