27. 2. 2019

Knižné okienko – Rosie Blakeová Život zn. Hygge (spolupráca megaknihy)




Ahoj
Opäť vás vítam pri knižnom okienku. Na začiatku roka som si dala za úlohu že budem čítať viac. Snažím sa aj keď je málo času, preto si vyberám skôr oddychové čítanie. Pri čítaný sa snažím dopriať si pokoj a kľud. Dobrá kniha, deka, čaj alebo káva. To je pre mňa to pravé hygge. Túto knihu som prvý krát videla v ČR, po pravde zabudla som na ňu, no a keď som ju uvidela na megaknihách vedela som že ju musím mať. 



 


Vydavateľstvo: JOTA s.r.o.
Rok vydania: máj 2018
Počet strán: 360 strán
Jazyk: čeština
Väzba: pevná väzba

O knihe: Nastupujúca hviezda „ženskej romantickej literatúry“ Rosie Blakeová prináša na knižní trh nádeje plný milostný príbeh pre všetky čitateľky, ktoré majú radi horúcu čokoládu, intímne osvetlenie a hrejivú deku, pod ktorou sa môžu začítať do knihy, ktorá im prinesie pocit šťastia a pohody.

Vidiecke mestečko Yulethorpe zažíva pochmúrnu, nevľúdnu jeseň a rovnako tak zamračení sú aj jeho obyvatelia. Hlavná ulica je pustá, väčšina obchodov a obchodíkov už zavrela, jediný hostinec bojuje o prežitie. A vypadá to že čoskoro skončí aj hračkárstvo, pretože jeho majiteľka už nemá energiu bojovať s nezáujmom zákazníkov a pesimizmom susedov.
Jednoducho to ide od desiatich k piatim. Lenže jedného dna sa v mestečku objaví mladá Dánka menom Klára.
Pôvodne chce zostať len pár dní, aby si na vlastné oči prehliadla miesta, ktoré pozná len z detektívneho seriálu Vraždy v Midsommeru. Zhodou náhod sa ale hneď prvý večer zoznámi s excentrickou Luisou, ktorá sa práve impulzívne rozhodla, že si zbalí kufre a zmizne do teplejších krajín. Slovo dá slovo, Klára sa u Luisy ubytuje a sľúbi, že sa bude starať nie len o sprostého papagája a lenivého kocúra, ale pokúsi sa postaviť na nohy aj krachujúci obchod. Ako sa jej to podarí? Tajomstvo tkvie v hygge. A toto zvláštne, cudzokrajne znejúce slovo pohne všetkými obyvateľmi mestečka aj samotnou Klárou. A aký by to bol romantický príbeh,keby v ňom chýbala láska, nech už s hygge alebo bez.

Tento príbeh objíme človeka a vnesie ho do pohodovej atmosféry mestečka. Klára je milé dánske dievča, ktoré sa snaží do mestečka vniesť pohodovú atmosféru. Snaží sa byť ku každému milá aj keď nie všetci majú o to záujem. Luisa si ju však obľúbila aj vďaka správam od milého Gavina ktorý je miestny krčmár v hostinci. Je to milý, urastení chlapík ktorý má však nejaké tajomstvo ktoré skrýva. Akonáhle Luisa odíde Klára sa pomaly pustí do zmeny bytu a aj hračkárstva čo sa nepáči Róze ktorá už veľmi dlho pokukuje po hračkárstve avšak jej ho Luisa nikdy nechcela predať. V tom do mestečka príde Luisin syn Joe ktorý nástojí na tom aby sa hračkárstvo predalo. Klára však túži aby Joe zmenil svoj postoj ako k životu tak aj ku hračkárstvu a preto sa snaží vniesť do jeho života pokoj a pohodu čiže tzv hygge. O tom či sa jej to podarí sa dočítate v tejto knihe :) Podľa mňa to je úžasné oddychové čítanie, práve na takéto večeri. Myslím že táto kniha poteší nejednu romantickú dušu ktorá sa nechá unášať jej príbehom :)

Odporúčam Vám siahnuť po tejto knihe, ak sa vám takýto štýl príbehov páči :)

Majte sa krásne :) Pá

2 komentáre:

  1. Takový styl není moc pro mě, ale taky ráda čtu. I když poslední dobou to pořádně flákám. Není na to čas, večer lehnu unavená do postele a na čtení mi už nezbývá sil. Tak snad se to časem zlepší. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru keby je viac času :) mne koľko krát už knižka na nos padá :D

      Odstrániť

I Can Academy - I CAN Motivačný diár a diár Srdce ženy 2024

  Vítam Vás pri poslednom tohtoročnom článku. Dúfam že ste si Vianoce užili naplno, ja osobne mám asi 10 fotiek z celých Vianoc...